6000, Kecskemét Külső-Szegedi út 9.  
line decor
line decor
   
 
A termék
Az elektronika bekötésének vázlata:A BioEtun elektronika és E85 üzemanyag hasznalataval megnövekedett nyomaték:

 

Bioetanol használata:
A tiszta E85 Bioetanol használathoz a hagyományos benzines gépkocsi átalakításra van szükség. Az E85 kémiai tulajdonságából adódóan a tökéletes működéshez ebből a bioüzemanyagból 20-25% többletre van szükség. A befecskendező szelepek és a számítógép közé bekötött BioETUN v3 segédelektronika a gyári komputer jeleit feldolgozva az injektor nyitási idők meghosszabbításával biztosítja az E85-ös üzemhez szükséges üzemanyagot.

Az alkohol hidegben (már +13 fok alatt) kicsapódik ezáltal megnehezíti, esetenként lehetetlenné teszi a gépkocsi indítását. A tökéletes négy évszakos E85-ös autózáshoz hidegindítási algoritmussal rendelkező átalakító elektronika szükséges. A BioETUN v3 berendezés hőszondával ellátott teljesen automatikus hidegindítási rendszerrel működik, ezáltal a gépkocsi azonos módon indul télen és nyáron egyaránt. A BioETUN v3 benzin/E85 átalakító elektronika külső PC kompatibilis számítógépről programozható a hozzáadott BioETUN v3 TUNER segédprogram segítségével. Az általános alapbeállításokon túl a hidegindítással kapcsolatos összes paraméter beállítható, így az adott gépkocsihoz hangolható a rendszer.

A BioETUN v3 rendszerrel felszerelt gépkocsiba bármikor, a tank bármilyen állapotában lehet benzint, vagy E85-öt tölteni. Az automatikus, lambda-szondára kötött üzemanyag felismerő rendszerek jelentős késésük miatt jelenleg nem jelentenek tökéletes megoldást, ezért a BioETUN v3 elektronikát - az LPG (autógáz) üzemhez hasonlóan - egy üzemmód kapcsolóval kell az üzemanyagnak megfelelő állásba kapcsolni. Tankolás után a vezető választhatja ki, hogy benzinnel, vagy etanollal kívánja üzemeltetni a járművet, így nem történhet meg, hogy kilométereket autózik nem megfelelő keverékkel. A beszerelt elektronika teljes flexibilitást biztosít az autónak, benzines üzemmód esetén semmilyen hatással nincs a gyári rendszerre, vagyis kikapcsolásával minden további nélkül használható benzinnel. Tankolás előtt javasoljuk, hogy minden esetben a fél alá ürítsék a tartályt majd arra az üzemanyag típusra kapcsolják az átalakítót mely üzemanyaggal telitankolták.

A berendezés az autó típusának megfelelő csatlakozókkal kapcsolódik az eredeti üzemanyag-vezérlő rendszerhez, vezetékek elvágására nincs szükség. A berendezés autócsere esetén nyom nélkül eltávolítható esetleg átszelhető azonos, vagy kevesebb hengerszámú járműbe.

Kellő műszaki háttérrel az elektronika házilag is beszerelhető, beépítése nem bonyolultabb, mint egy riasztóé vagy egy hifirendszeré. Fontos, hogy minden egyes beszerelés előtt átfogó vizsgálatot kell végezni a járművön, hogy az autó üzemanyag- és elektromos rendszere alkalmas-e az etanolos átalakításra, ezért feltétlen a szakszervizben történő beszerelést ajánljuk.

Az elektronika használatának feltételei:

  • Központi vagy hengerenkénti befecskendezésű injektoros rendszer.
  • A befecskendező szelep ellenállása nem lehetett 10 ohm alatt (10 ohm alatti ellenállás esetén is megoldható az átalakítás, de nagyobb költséggel jár).
  • Szabványos csatlakozótípus. Mivel egyes gyártók azonos modelleken belül is változtattak, pontos leírást nehéz adni. Ezért kérjük, hogy vásárlás vagy beszereltetés előtt feltétlen nézze meg a csatlakozó típusát.
  • A készülék kizárólag benzines üzemben tökéletes műszaki állapotú járműbe szerelhető bele. Különösen fontos az elektromos rendszer, csatlakozók, a kipufogó rendszer, a lambda szonda hibátlan állapota.

Az elektronika beszerelésekor semmilyen vezetéket nem kell elvágni, csupán csatlakozókkal kapcsolódik a gyári rendszerre. A berendezés autócsere esetén nyom nélkül eltávolítható és átszerelhető.

A BioETUN v3 benzin/E85 átalakító elektronika külső Windows alapú számítógépről programozható a hozzáadott BioETUN v3 TUNER segédprogram segítségével. Az általános alapbeállításokon túl a hidegindítással kapcsolatos összes paraméter beállítható, így az adott gépkocsihoz hangolható a rendszer.

Az etanolos használat során az autó viselkedése kis mértékben előnyére változik, miközben az üzemanyag tulajdonságaiból adódóan körülbelül 20-25% többletfogyasztás tapasztalható az olcsóbb üzemanyagból. A hidegindítási algoritmus miatt hidegben rövid távokon ez az érték akár 30% is lehet.

Magyar gyártmány!

Az BioETUN v3 benzin/E85 átalakító elektronika teljes egészében magyar mérnökök fejlesztése, és magyar összeszerelésű berendezés. 
Csak ipari, vagy annál még szigorúbb szabványoknak megfelelő alkatrészeket tartalmaz ami a rendkívüli tartósság mellett például garantálja a -40 és +85C közötti működést. A nyomtatott áramkör teljes egészében ipari szabványnak megfelelô kivitelezés, az alkatrészeket gép ülteti be. Minden egyes készüléket összetett tesztnek vetik alá, így hibás készülék nem kerülhet forgalomba.

Mit jelent az E85? Az E85 szabványos alkoholbázisú üzemanyag, átlagosan 85% bioetanol és 15% benzin keverékéből áll. Szabvány írja elő az összetételét, amely a fent említett összetevőkön kívül számos adalékanyagot is meghatároz, például korróziógátlót is. A szabvány 70-86 százalékban írja elő az E85 alkohol tartalmát. Magyarországon létezik nyári, illetve magasabb benzintartalmú téli E85 is.